FOTO  Putopis: Prometnica Sarajevo-Tuzla

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ukoliko Vas put nanese ovom prometnicom, prvo što trebate učiniti jeste da se naoružate strpljenjem. Prometnica je puna kojekavih zaprežnih kola, zemljoradničkih prometala, a ukoliko nemate baš nimalo sreće kaskat ćete 20 km/h za nekim od punih šlepera čijem vozaču ne pada na pamet stati i propustiti kolonu koju je napravio. Pretjecanje ovakvih vozila je slično ruskom ruletu, te se nikako ne preporučuje.

Od većih mjesta na ovom putnom pravcu proći ćete kroz Olovo, Kladanj i Živinice. Olovo je koliko toliko životopisno mjesto sa lijepom panoramom, pa to i vrijedi vidjeti. Kladanj se promovira sa nekom vrstom muške vode, a mi za svoga prolaska na ulicama ovoga grada se nismo baš nagledali djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obroncima Karaule na više mjesta možete naići na improvizirane kavane koje nude pečenje po pristupačnim cjenama, ali u vrlo lošim higijenskim uvjetima (čast izuzecima). Pored lokala koji još rade puno je više onih koji su zatvoreni i devastirani, i stoje pored prometnice kao spomenik vremenima kada je građanin BiH mogao iz džepa izdvojiti dvadesetak maraka za kilo pečenja.

Kada se dočepate Živinica možete biti sretni jer ste opet u civilizaciji. Na našim fotografijama pogledajte o čemu smo pisali, slike sasvim sigurno govore više od svih napisanih riječi.

hercegovina.info

Vezani članci