FOTO/VIDEO  Procurila snimka brutalnog obračuna srpskih napadača

Vidi originalni članak

... veljači 2015. godine pripadnika mafijaškog klana Amerika Zorana Jakšića (55) na ulazu u jedan beogradski noćni klub, javljaju srpski mediji donoseći pritom ekskluzivne snimke tog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednoj od snimki vidi se da je skupina huligana predvođena Stankovićem bila u sukobu s mafijaškim klanom koji se bavi krijumčarenjem droge iz Južne Amerike u Europu.

Na snimci se vidi Jakšić koji odjeven u bijelu jaknu ulazi u noćni kliub s nekoliko muškaraca. Nakon kratkog razgovora Darko Ristić (odjeven u crnu jaknu) ga iznenada udara šakom u glavu, a Jakšić pada na pod. Potom ga cipelari dok ovaj leži na zemlji, a zatim nastaje opći kaos i tučnjava između članova dviju skupina.

Ristić nastavlja brutalno mlatiti Jakšića, koji sve vrijeme leži na podu, kao i njegove prijatelje sljedećih nekoliko minuta.

Nakon toga, Ristić se vraća u klub, a Jakšić ga napušta zajedno sa svojim ljudima. Zasad nema informacija što je bio povod tučnjave niti je li ovo jedini incident između Stankovićeve i Jakšićeve ekipe, no iz snimke je jasno da je Jakšić, za kojim je bila raspisana tjeralica, tajno boravio u Beogradu početkom 2015. godine.

Godinu i pol dana nakon ovog incidenta, drugi čovjek ozloglašenog narkoklana uhićen je u Peruu. Ostaje nejasno kako se ondje našao s obzirom da je u studenom 2013. u Italiji osuđen na deset godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakšić je uhićen u lipnju u akciji tamošnje policije i američke DEA-e. Talijanski list La Repubblica naveo je tada da je osumnjičeni u poslovanju koristio čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih putovnic. To možda i objašnjava kako se našao u Srbiji dok su za njim tragale policija nekoliko zemalja. On se u Peruu sumnjiči za krijumčarenje kokaina, iznude, otmice, ali i da je vodio grupu koja je imala plaćene ubojice. Klan Amerika slovi za jednog od najkrvoločnijih na ovim prostorima i povezuje se s brojnim likvidacijama i trgovinom drogom, piše Blic.

Snimku je u međuvremenu objavio i Kurir.

Vezani članci