Pet napitaka za lakši san

Vidi originalni članak
Čaj od hmelja

Iako ste ga možda naviknuli osjetiti u pivu, ono nije jedino piće u kojem je hmelj dobrodošao. Ova biljka odlično reducira stres, smiruje vaše živce i opušta tijelo. Zato je ovaj topli napitak odlično ispijati prije spavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sok od trešanja

Novije studije pokazale su da čaša soka od trešanja ujutro i navečer osiguravaju dodatan sat sna tijekom noći. Pitate li se zašto, odgovor leži u činjenici da je ovo voće bogato melatoninom, hormonom zaslužnim za san.

Čaj od kamilice

Jedan od najpoznatijih saveznika boljeg sna ne samo da nam pomaže utonuti u carstvo snova, već i smiruje želučane tegobe. Kada pripremite ovaj topli napitak, pričekajte barem 10 minuta prije ispijanja.

Mlijeko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi znamo da ovaj nepogrešivi saveznik za bolji san čini čuda. Dodajte žličicu meda u šoljicu zagrijanog mlijeka i imate pravi recept za neometano spavanje.

Zeleni čaj

Jedna od najstarijih vrsta čaja na svijetu poznata je po reduciranju kortizola, hormona stresa, ali i poboljšanju kvalitete sna. Za to je zaslužan tinin. No, pripazite da odaberete zeleni čaj bez kofeina - u suprotnom vas čeka besana noć.

Vezani članci