Ovo je BiH: Za 2.000 KM nabavila lažnu diplomu srednje škole

Vidi originalni članak
Žena, A.G., se sumnjiči da je za novčani iznos od 2.000 KM pribavila lažnu ispravu, odnosno diplomu o završenoj srednjoj školi u Banjoj Luci na ime drugoprijavljenog G.Ć.

Osumnjičeni G.Ć. je navedenu diplomu 2013. godine priložio na natječaju za zapošljavanje i to kao validan dokument, a za prijem u radni odnos za nastavnika praktične nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenci su, kako je danas priopćeno, izvršili pretres kuća i pomoćnih objekata vlasništvo osumnjičenih, te pronašli i privremeno oduzeli predmete koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv ovih osoba.

Danje, kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičena A.G. pribavila krivotvorenu diplomu srednje medicinske škole i potvrdu o odrađenom pripravničkom stažu na ime I.V. (1986), na osnovu koje je ta osoba zasnovala radni odnos njegovatelja u Republici Njemačkoj.

Ove osobe otkrivene su akciji kodnog nazova „Falsifikat", a koju su proveli policajci iz Bosnaskog Novog/Novog Grada u suradnji s Okružnim tužiteljstvom Banja Luka.

Nezavisne novine

Vezani članci