Sarajka nakon više od 20 godina primila poziv: ‘Vaš sin je živ, prodan je u Švicarsku!’

Vidi originalni članak
‘Jeste li vi Ranka Studić, izbjeglica iz Sarajeva koja je rodila u Jagodini 7. Srpnja 1992. godine u 18 sati? Vaše dijete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švicarskoj. Prodali su ga dobrostojećoj obitelji koja ga je usvojila' - ove rečenice Ranki je izgovorila nepoznata žena još 2009. godine i jednostavno poklopila telefonsku slušalicu. Od tada se ona i njezin suprug Zdravko nadaju da će pronaći svog sina.

Ranka i Zdravko već duže vrijeme žive na Islandu, a tamošnji dnevni list Blick ovih je dana objavio njihovu priču kako bi im pomogli u potrazi za sinom, budući da su od misterioznog poziva prošle čak četiri godine, a oni ga još uvijek nisu uspjeli pronaći. Prije tajanstvenog poziva kojeg su primili, Ranka i Zdravko su mislili da im je dijete mrtvo jer im je tako osoblje bolnice reklo 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mislim da su našeg sina posvojili Srbi koji žive u Švicarskoj', kazao je Zdravko koji je to zaključio prema imenu koje mu je dato. List Blick navodi kako par želi saznati što više o djetetu pa su zamolili sve one koji bilo što znaju da im se jave preko Facebook stranice ‘Tvoje dijete je živo - za sve one koji nešto znaju o Ratku'.

Prošle je nedjelje održana i promocija knjige ‘Tvoje dijete je živo' koja je nastala prema životnoj priči Ranke i Zdravka. Napisala ju je poznata političarka i članica parlamenta Islanda, Elin Hirst.

Vezani članci