Krenula s mužem u šetnju i porodila se na cesti. Bebica nije mogla čekati liječnike!

Vidi originalni članak
Porodili smo je sami u automobilu kod zadarske marine i zbog toga sam pomislio da kćerkici damo ime Marina. Prestravio sam se jer nisam znao što da radim kad sam vidio glavicu i bojao sam se hoće li sve biti u redu , ali supruga je bila smirena i rekla da će sve biti u redu. I bilo je na kraju. Ispričao nam je ovo Boško Filipi, otac male djevojčice iz Zadra koja je porođena u automobilu pokraj zadarske marine između Vruljice i Branimirove obale u utorak nešto prije 19 sati.

Ovaj događaj oduševio je Zadrane, ali i liječnike hitne medicinske pomoći koji su stigli za svega nekoliko minuta, ali porod je već bio obavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Liječnica je prerezala pupčanu vrpcu. Oduševila se što je sve završilo u najboljem redu. Hitna pomoć ljeti ima veliki broj intervencija, puno je nesreća u prometu i teških situacija, a kada se ovako lijep događaj ovako sretno završi, naravno da su svi oduševljeni. Maloj curici se očito žurilo jer ne samo da je rođena izvan bolnice nego se rodila i prije termina - rekla nam je Davorka Krnčević, šefica zadarske Hitne.

Priča o porodu kod zadarske središnje marine je postala hit u Zadru, ponešto se u prepričavanju i dodalo i oduzelo, a šefica hitne pomoći Davorka Krnčević u prvom trenutku nam je rekla da je beba porođena dok su roditelji bili u šetnji i da je djevojčica rođena na pločniku. Ipak, mala Zadranka na svijet je došla u automobilu koji je otac parkirao uz cestu kada je porod kod 34-godišnje majke već započeo. Vratili smo se s Murtera i u jednom trenutku supruga mi je rekla da ima trudove. Mislili smo da možda nije vrijeme poroda jer je termin bio desetak dana kasnije. Krenuli smo u bolnicu. No, beba je požurila. Trčao sam i vikao da netko zove hitnu, mislim da su je zvali s porte. Došli su brzo, ali se već rodila. Moja supruga je bila jako hrabra - rekao nam je sretni tata Boško Filipi. U bolnicu je došao s četverogodišnjom kćerkicom, sretnom što je dobila seku.

vecernji list

Vezani članci