NEOBIČNI PLAKAT IVICE KOSTELIĆA Škaro: To je manipulacija marketinških prevaranata

Vidi originalni članak

"Orizon - posao u Njemačkoj, za Vas ćemo naći mjesta", piše na reklamnom plakatu na kojem se pojavljuje Ivica Kostelić. Riječ je o tvrtki za posredovanje u zapošljavanju hrvatskim građanima koji posao traže u Njemačkoj, ali koja nudi i pomoć u snalaženju u novoj sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je iznenađujuće da je obitelj Kostelić godinama primjer prave hrvatske obitelji, koja je u našoj domovinu prolazila muku i trnje i nisu tražili inozemna rješenja kako bi izgradili svoju skijašku karijeru. Osim toga, veliki su promotori hrvatskog skijanja i hrvatske države u cijelom svijetu, tako da je cijela ova situacija ipak neobična. Teško je uopće zamisliti da netko tko je dugogodišnji aktivni promotor svih hrvatskih proizvoda potiče ljude na odlazak iz države.

Kontaktirali smo Zlatka Matešu, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, koji nije bio upoznat s ovom temom pa je i nije htio previše komentirati. Nakon toga, pokušali smo kontaktirati Janicu Kostelić, inače državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za šport, koja se nije odazvala na naše pozive.

Cijelu priču za portal Direktno komentirali su demograf Stjepan Šterc i proslavljeni olimpijac i bivši trofejni hrvatski boksač Damir Škaro.

"Takav plakat, s tim tekstom mi je nespojiv s veličinom poput Ivice Kostelića. On nije osoba koja bi poticala mlade da bi se iseljavali iz Hrvatske", rekao je za portal Direktno Stjepan Šterc, koji je ostao zatečen ovom oglasnom kampanjom.

Škaro je također izrazio veliko čuđenje novonastalim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općenito sam protiv te histerije iseljavanja. Nisam upoznat s ovom situacijom oko Ivice i ne znam tko ga je i kako uvukao u taj kontekst", rekao je i nastavio:

"Sve u svemu, nije lijepo da netko tko je godinama prezentirao Hrvatsku u najvedrijem svijetlu sada biva ovako prikazan i da potiče iseljavanje mladih. To mi je iznimno čudno, ne mogu vjerovati".

Škaro smatra da su Kostelići iznimno dobro odgojena obitelj koja je zaslužna za veliku promociju cjelokupnog sporta, ne samo skijanja, u svijetu i da mu je cijela ova priča apsolutno nespojiva.

Upitali smo ga smatra li da je u cijeloj priči potajni motiv Ivice bio novac i potencijalna zarada.

"Ma kakvi, Ivica nije takav čovjek, osobno ga ne poznajem, ali obojica smo olimpijci. Što bi sada njemu značilo da dobije tisuću ili dvije tisuće eura, a pogledajte kakvu je karijeru imao. Ovdje se radi o spletu nesretnih okolnosti, možda nije ni znao o čemu se radi, ali uvjeren sam da nije namjerno i svjesno tako nešto napravio. Tko bi na njegovom mjestu poticao iseljavanje mladih iz domovine iz koje je ponikao. To je suludo!", ljutit je bio Škaro.

"Ovdje se vjerojatno radi o manipulaciji marketinških prevaranata koji su ga nekako uvukli u sve to i sada žele uništiti velikana hrvatskog sporta zbog gluposti".

Komentar Ivice Kostelića za portal Direktno do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti, iako je na njegovoj internetskoj stranici tvrtka Orizon navedena kao jedan od njegovih sponzora.

Direktno.hr