Maslinovo ulje za njegu lica

Vidi originalni članak

1. Sredstvo za čišćenje lica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslinovo ulje omekšava i vlaži kožu, što ga čini učinkovitim sredstvom za čišćenje suhe kože lica. Ako želite očistiti lice i ukloniti mrtve stanice kože, u maslinovo ulje dodajte šećer ili sol. Na taj ćete način tonirati lice, suziti pore i omekšati kožu.

Za piling za čišćenje kože, pomiješajte 1/2 šalice maslinovog ulja s 1 žlicom morske soli. Nanesite na kožu lica i kružnim pokretima umasirajte te isperite mlakom vodom.

Za hidratantni piling, pomiješajte 1/4 šalice šećera s 1 žlicom naribanog krastavca. Ulijte dovoljno maslinovog ulja kako bi dobili povezanu smjesu. Nježno ju nanesite na lice i kružnim pokretima umasirajte.

2. Maska za lice

Ako želite masku za lice koja će osvježiti vašu kožu, hidratizirati ju i učvrstiti, potrebni su vam med, jaje i maslinovo ulje. Pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja s 1 žličicom meda i jednim žumanjkom. Miješajte dok ne postane glatko, a zatim nježno nanesite na lice i vrat. Pustite da odstoji 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Hidratantna krema

Maslinovo ulje možete direktno nanijeti na kožu kao hidratantnu kremu. Ulje omekšava i zaglađuje kožu, čini ju podatnom i vlaži ju. Osim toga, maslinovo ulje sadrži antioksidanse i može stimulirati proizvodnju kolagena i elastina. Za emulziju od maslinovog ulja, pomiješajte jednaku količinu ulja i vode te ju nanesite na kožu rukom ili rukavicom za čišćenje lica.

4. Noćna krema

Napravite sami noćnu kremu za lice tako da pomiješate 1/2 šalice maslinovog ulja s 1/4 šalice octa i 1/4 šalice vode. Nanesite mješavinu na lice te ju utrljajte u kožu. Nanesite prije spavanja i ostavite ju na koži cijelu noć. Voda će hidratizirati vašu kožu, maslinovo ulje će ju omekšati i vlažiti, a ocat ubiti bakterije.

5. Maslinovo ulje protiv starenja

Maslinovo ulje neki smatraju vrlo učinkovitim protiv starenja kada se uzima interno. Ispijanje maslinovog ulja zapravo može poboljšati zdravlje i izgled vaše kože te smanjiti učinke starenja. Učinkovitost maslinovog ulja se temelji na visokom udjelu polifenola i vitamina E. Sophia Loren je najpoznatiji glasnogovornik maslinovog ulja za kožu, te to navodi kao jednu od svojih tajni ljepote.

Izvor: kiwi.hr

Vezani članci