Ovaj model iPhonea bit će veliki prodajni hit!

Vidi originalni članak
... predviđali kako bi najpopularniji model Appleova telefona trebao biti 6,1-inčni uređaj s LCD-om. Na sinoćnjoj konferenciji najviše pažnje posvećeno je modelima XS i XS Max, no nakon što smo vidjeli sva tri nova Appleova pametna telefona, možemo zaključiti kako su analitičari bili u pravu, a glavni razlog zbog kojeg bi Apple trebao prodati desetke milijuna komada iPhonea XR jest njegova cijena.

Iako je ovaj telefon jeftiniji u odnosu na ostala dva uređaja, on nipošto nije jeftin te je s cijenom od 750 dolara skuplji od velikog broja top-modela Androida, no većina ljubitelja Applea i osoba koja već desetljeće koristi iPhone vjerojatno neće odustati od ove platforme, već će se odlučiti za najjeftiniji model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj uređaj važno je napomenuti da dolazi s većinom opcija kao i modeli XS poput A12 Bionic čipa i Face ID-a te koristi jednu od kamera koja se nalazi u ovim telefonima - zahvaljujući softveru i ta jedna kamera omogućava snimanje fotografija na kojima je moguće zamutiti pozadinu te upravljati dubinskom oštrinom čak i nakon fotografiranja.

Na Mashableu, čiji su novinari isprobali ovaj uređaj i hvale njegov vrhunski izgled i opcije koje garantiraju da bi XR mogao biti veliki hit, kažu kako se najjeftiniji iPhone ne može usporediti s davnim modelom iPhone 5C. Za one koji se ne sjećaju, Apple je prilikom predstavljanja modela 5S predstavio i jeftiniji plastični iPhone koji je bio baziran na starijoj generaciji iPhonea i bio je samo 100 dolara jeftiniji. iPhone XR, dakle, nije baziran na starom, već na novom hardveru, a osim u cijeni, najveća je razlika u tipu ekrana (LCD u odnosu na OLED) te u tome što taj pametni telefon nema 3D Touch niti dvije kamere.

Za odgovor na pitanje koji će iPhone biti najpopularniji ipak ćemo se morati malo strpjeti - uređaji s OLED ekranima na tržištu će se pojaviti već u rujnu, no za početak prodaje iPhonea XR morat ćemo sačekati do kraja listopada te će se od 26. listopada taj smartphone moći kupiti u više od 50 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Izvor: Mashable

Vezani članci