Nekoliko načina kako sačuvati mobitel od jakih hladnoća

Vidi originalni članak

Jaka hladnoća utječe na razne dijelove uređaja i na njihovu funkciju poput baterije ili zaslona osjetljivog na dodir i tako onemogućuje njihovo korištenje, piše iService.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je sedam načina kako očuvati uređaj od jakih hladnoća:

1. Uređaj koristite samo kad ga zaista trebate

Kad su jake zime, uređaj je dobro imati u džepu u blizini tijela jer će ga toplina tijela grijati. Ne vadite uređaj iz džepa ako to zaista nije potrebno.

2. Zaštite uređaj

Što bolja, jača i kvalitetnija zaštitna maska pruža zaštitu uređaju od prskanja i hladnoće. Ovo nije idealna zaštita za hladnoću jer će s vremenom utjecati na uređaj. Koristite maske protiv prskanja, prašine ili padova jer su one kvalitetnije i štite cijeli uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ne ostavljajte uređaj na hladnoći

Nipošto ne ostavljate uređaj u, primjerice, ledenom automobilu. Ovakva situacija trajno može utjecaj na rad cijelog uređaja, a pogotovo na bateriju kao što smo u početku ovoga članka pojasnili.

4. Koristite slušalice ili „hands free" kad razgovarate

Za vrijeme razgovora, mobitel ostavite u džepu u blizini topline tijela i komunicirajte putem slušalica. Praktičnije je za ruke koje se neće smrzavati, ali i za uređaj.

5. Nemojte nositi mobitel u džepu za vrijeme skijanja ili sanjkanja

U ovakvim situacijama može doći do puknuća zaslona ili čak, za neke uređaje, do savijanja uređaja. Također, uređaj možete smočiti ili još gore, izgubiti u snijegu.

6. Napunite bateriju do kraja prije nego li izlazite na hladnoću

Ovim korakom čuvate bateriju i neće se brzo isprazniti kada je na 100 %. Primjerice, ako je uređaj na 40 %, moguće je da će se uređaj ugasiti sam od sebe, ali kad je na 95 % manja je mogućnost da se uređaj ugasi. Provjereno! Imajte punjač ili napunjenu eksternu bateriju kraj sebe za svaki slučaj!

7. Ako možete, koristite rukavice s grijačima

Ako često morate koristiti uređaj na hladnoći, savjetujemo da nabavite rukavice s grijačima kako bi toplinu s rukavica prenijeli na uređaj.

Vezani članci