Završen Tropletov literarni natječaj

Vidi originalni članak
Natjecati su se mogli učenici svih osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku i to s radovima idejno povezanim s temama: Moja obitelj - za osnovne i Cvati tamo gdje si posijan - za srednje škole.

Ovim temama, osim što među djecom i mladima nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, želimo potaknuti kritičko razmišljanje o suvremenim pojavama masovnog iseljavanja, demografskog pada i pogleda na sutrašnjicu punu neizvjesnosti. Želimo vjerovati da će generacije koje odrastaju biti odvažnije i spremnije boriti se za ono što im kao vrijednosti prenosimo i s ljubavlju čuvati sva dobra koja kao zemlja i narod stoljećima baštinimo. Stoga je i ovaj natječaj prepoznat kao poticaj na buđenje pozitivne svijesti kod mladih i poruka onima koji odlučuju o njihovoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na našu adresu je proteklih dana pristiglo nešto više od 150 učeničkih radova koji ulaze u izbor za najbolja mjesta. Natječajno povjerenstvo, kojim predsjedaju sveučilišni profesori Antun Lučić i Marko Tokić, pregledat će i ocijeniti stilski i sadržajno najbolje radove i o svom radu izvijestiti Upravni odbor.

Za najbolje radove su predviđene novčane nagrade i pohvalnice. Imena autora s najbolje ocijenjenim radovima objavit ćemo 8. lipnja 2015. na našoj internetskoj stranici i u medijima.

Vezani članci