Tanja Miletić Oručević redateljica predstave „Chick lit“ HNK Mostar osvojila nagradu za najbolju režiju

Vidi originalni članak

...Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević. Premijera predstave je odigrana 12.11.2013. godine uz veliko zanimanje publike i unaprijed rasprodane prve reprize. Već na prvom predstavljanju publici izvan Mostara, na 26. Festivalu pozorišta/kazališta u Brčkom predstava je dobila nagradu publike. Krajem mjeseca travnja predstava „Chick lit" je uspješno odigrana i na 24. Marulićevim danima u Splitu.
Predstavom „Chick lit" 07.06.2014. otvorene su 33. Pozorišne/kazališne igre u Jajcu, riječ je o jednom od najstarijih kazališnih festivala u BiH, a predstava HNK Mostar je uvrštena u natjecateljski dio festivala u konkurenciji sedam teatarskih kuća. Izbornik festivala ove godine bio je poznati kazališni kritičar Vojislav Vujanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33. Pozorišne/kazališne igre u Jajcu sinoć su svečano zatvorene dodjelom nagrada i priznanja. Stručni žiri u sastavu sveučilišni profesor Muhamed Dželilović, glumica Hasija Borić i redatelj Aleksandar Pejaković donio je odluku da se za najbolju režiju festivala nagradi Tanja Miletić Oručević za predstavu „Chick lit" u izvedbi HNK Mostar.
HNK Mostar tako na najbolji način zatvara kazališnu sezonu 2013/2014. u kojoj su supješno izvedene premijere predstava „Chick lit" i „Ljepotica iz Leenanea" uz stalni repertoar koji još čine „Kajališni sat", „Humble boy" i poetsko-scenski kolaž „Hercegovina".

 

Vezani članci