Googleove naočale uživo će prenositi vaš cijeli život

Vidi originalni članak
Dok kompanija navodi kako je svjesna svih rizika koji stižu uz to, uvjereni su u to da će prednosti u konačnici prevagnuti nad negativnostima.

Tvorci aplikacije za Google Glass navode kako će se otvoriti potpuno nova dimenzija izvještavanja u medijima, a njihov app će moći koristiti i sportaši. Istovremeno, problema vezanih uz privatnost ne manjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google je uslijed negativnih reakcija na sami gadget nedavno objavio i listu stvari koje bi trebali poštovati korisnici Glassa, kako ne bi narušavali nečiju privatnost ili jednostavno bili jezivi. Casinoi, barovi i restorani su se već odlučili na zabranu korištenja takvog uređaja u njihovim prostorima, a i drugih problema ima na pretek.

Snimanje Livestream aplikacijom je vrlo jednostavno, a korisnik po instalaciji treba reći tek 'Ok Glass, Livestream' te dotaknuti okvir uređaja.

U izjavi za medije, čelnik Livestreama Max Haot je objasnio kako su mogućnosti prijenosa uživo s Glass gadgetom beskrajne. 'Od izvještavanja u prosvjedima, do sportskih natjecanja u arenama, vjerujemo da će Glass imati ključnu ulogu u demokratizaciji budućih video prijenosa.'

Jedno od ograničenja trajanja jest jaka potrošnja baterije, koja ionako nije idealna za Google Glass. U Livestreamu smatraju da će novinari vjerojatno koristiti zasebne baterijske pakete kako bi dulje prenosili sadržaj.

Tportal

Vezani članci