Današnji brucoši više uče, manje piju i manje partijaju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Uz ovo, pokazalo se još nekoliko pozitivnih promjena pa tako današnji brucoši piju manje alkohola i manje partijaju te ne kasne na predavanja.

Glavni razlog odlaska na faks - dobijanje boljeg posla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje o akademskim i ostalim navikama brucoša provodi se iz godine na godinu od davne 1966. godine na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Ove godine istraživanje je provedeno na 204,000 brucoša sa 207 fakulteta diljem SAD-a.

Uz to da brucoši danas više uče te učenju pristupaju ozbiljnije, istraživanjem se pokazalo i da sve manje studenata prima stipednije.

Također, većini je glavni razlog za odlazak na fakultet dobijanje boljeg posla, a drugi razlog je što žele naučiti više o stvarima koji ih doista zanimaju, što su ujedno dva najčešća razloga za studiranje i u zadnjih nekoliko godina.

Znanstvenici koji su provodili istraživanje kažu kako ovakvi rezultati pokazuju kompleksnost studiranja u recesijskim vremenima.

John Pryor, koji je vodio istraživanje na UCLA-i kaže: 'Ono što primjećujemo jest više ozbiljnosti oko onoga što se radi na fakultetu.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

mojfaks.com

Vezani članci