FOTO  Najbrži automobili regije utrkivali se u Mostaru, zvijezda BMW s tisuću konjskih snaga

Vidi originalni članak
Tradicionalni Old Scholl Street Race Mostar, utrke ubrzanja na 402 metra, privukao je publiku i ponudio pregršt zabave za sve ljubitelje automobila.

Oktanski spektakl u Mostaru organizira AMK Extreme, a jedan od organizatora Joško Ambruž, s ponosom kaže kako je ovo najjača ovakva utrka u BiH sa 127 prijavljenih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugog dana imamo najbolje od najboljih što ove utrke nude u regiji. Natjecali su se i jučer i nacionalnim konkurencijama, a danas ćemo saznati ko je najbolji u regiji", kazao je Ambruž.

Sve se boduje po pravilima Svjetske automobilističke federacije (FIA), a u konkurenciji su najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

"Prvo su na redu natjecanja po pogonima, zadnji pogon, prednji pogon, dizeli bez obzira na pogon i pogon na sva četiri točka. Onda slijedi super finale po dva najbrža auta iz svih klasa", pojasnio je najavivši i "sekundaše" gdje će se posebno čekati utrka dva automobila s vremenima od devet sekundi.

Organizira se i natjecanje za najljepši automobil, revija old timera...

"Imamo tu Corsu od tisuću konja, Jankovićev BMW od tisuću konja, poznati Tomislav Kreševac... Najjača auta regije", zaključio je Ambruž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

klix.ba