Ferrari 599 GTO konačno predstavljen

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ultimativni Ferrarijev bolid pokreće 6,0 V12 motor koji sada raspolaže sa 670 KS i 620 Nm, odnosno 2,23 kg/KS specifične snage. Epilog je da 1.495 kg težak i 4,7 metara dugačak dragulj uhvati 100 km/h za 3,35 s i postigne maksimalnih 335 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavimo li performanse s papira na cestu, točnije stazu Fiorano, krug će biti apsolviran za 1 minutu i 24 sekundi, ili punu sekundu brže od svemogućeg Enza. Naravno, dio zasluga ide i na račun potpuno revidirane šasije, koja u kombinaciji s elektronikom nudi vrhunsku upravljivost.

Kako bi sve rečeno klapalo na najbolji mogući način, Ferrari je revidirao vanjštinu vozila. Ugrađeni su novi odbojnici, sprijeda je automobil dobio veći spojler, a straga mu je dodijeljen stražnji difuzor. Tu su i tzv. "wheel doughnuts", diskovi koji preusmjeravaju topli zrak s kočnica i olakšavaju hlađenje kočnica.

Sve u svemu, automobil u konačnici na 193 km/h generira 144 kg sile kojom su ublaženi uzgonski efekti. Što se pak masa tiče, ugradnjom aluminijskih elemenata i druge generacije keramičkih diskova kočnica masa je značajno snižena, a istome pridonosi i nešto lakša šeststupanjska mjenjačka kutija.

U vezi s kočnicama recimo da CCM2 kočnice omogućavaju zaustavljanje s brzine od 100 km/h u svega 32,5 m.

Budućeg vlasnika očekuje ukusno uređen interijer, sve u skladu s gotovo trkačkom namjenom. Sastavni dio su plemeniti materijali i obilato korištenje karbona, a od opreme se izdvaja VRE (Virtual Race Engineer) sustav nadzora brojnih parametara vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena je zasad nepoznata, pa ćemo završiti podatkom kako je premijera zakazana za pekinški autosalon. I da, proizvodnja će biti limitirana na točno 599 primjeraka.

index.hr

Vezani članci