4 namirnice koje trebate jesti svaki dan

Vidi originalni članak

Puno je namirnica koje vam u tome mogu pomoći, no stručnjaci ove četiri ističu kao najbolje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Jaja

Jaja imaju tu nevjerojatnu moć da nas jako dugo čine sitima jer sadrže toliko proteina i zdravih masti, zbog čega se toplo preporučuju za doručak. Tako ćete tijekom dana jesti manje kalorija i odolijevati svakom nezdravom zalogaju. Ona su također puna važnih vitamina i minerala koji će istovremeno hraniti organizam i omogućiti mu da bude pun duže vremena.

2. Losos

Losos je savršen izvor čistih proteina i jako zdravih i zasitnih masti. Pokušajte stoga na redovnoj bazi zamijeniti crveno meso komadom lososa jer ćete se tako spasiti od povećanog unosa kalorija, a zdravim mastima potaknuti gubitak masnih naslaga.

3. Quinoa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugljikohidrati su jako važni našem organizmu, ali samo ako su zdravi. Zato već danas zamijenite svoju omiljenu (nezdravu) tjesteninu i kruh s malo quinoe, savršeno zasitnim ugljikohidratima. Nemojte ni pasti pod utjecaj njenog izgleda jer te sitne "kuglice" osim dobrih ugljikohidrata imaju i dosta zasitnih proteina i vlakana. Zato i jest tako dobra, zdrava i zasitna namirnica koja će vam pomoći ubrzati metabolizam.

4. Borovnice

Borovnice su odličan antioksidans koji bi trebao biti zastupljen u svačijoj dnevnoj prehrani. Oni pomažu u smanjenju upale u tijelu, što može biti jedan od skrivenih razloga zašto dobivate na težini.

Izvor: index.hr

Vezani članci