23-godišnjakinju koja je prekinula ugovorene zaruke i potajno se udala za drugog, obitelj drogirala i zatočila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Kada su saznali da se udala bez da im je rekla i to za muškarca kojeg ne poznaju niti odobravaju, ljuti su bliski rođaci Naili Afsar prijetili smrću, napali je i zlostavljali, piše Daily Mail.

Sestra i majka dale su joj mliječni napitak "zaslađen" sedativom, kako bi je uspavale i odvele ju što dalje od novog supruga Afsara Saddiqua. Istovremeno, muški dio obitelji posjetio je Saddiqua, kojem su rekli da se njegova mladenka neće vratiti, a zatim mu i ukrali mobitel kako bi spriječili mlade supružnike da stupe u kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava obitelj sada je suočena s nizom optužbi, a pred sudom su se našli Nailin 57-godišnji otac Mohammad Khan, njezin stariji brat, 34-godišnji Shamrez Khan, majka nesretne Naile Shamima Akhtar, kao i njezina sestra Saima Mahmood sa suprugom Zahidom.

Svi oni nijekali su optužbe za nezakonito lišavanje slobode, otmicu i drogiranje. Na ispitivanju u policiji rekli su kako su Naili htjeli pomoći u "rješavanju obiteljske situacije".

Željeli su da se 23-godišnjakinja uda za svog bratića koji živi u Danskoj, a s kojim se Naila zaručila u svibnju 2009., no kada je shvatila da nisu jedno za drugo, dva mjeseca poslije raskinula je zaruke, što je izazvalo bijes obitelji.

Pobjegla je od kuće i otišla živjeti kod prijatelja u Newcastle, misleći kako ju neće pronaći, a tamo je upoznala Saddiqua za kojeg se u obližnjoj džamiji udala u studenom 2009.

Htjela je u miru živjeti svoj život, no obitelj joj to nije dozvolila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajući se da će riješiti nesuglasice sa svojim najbližima, svog je supruga odvela u obiteljski dom u Bradfordu da ga upozna s obitelji. Susret nije dobro prošao, a kada se par tjedana kasnije vratila u Bradford zbog proslave praznika, rođaci su joj počeli prijetiti i napadati je, želeći ju rastaviti od supruga i natjerati ju da se razvede, te da započne vezu sa prvotnim "odabranikom".

Naila nije popustila pod pritiskom, te je odlučila živjeti u Newcastleu za Saddiquom te prekinuti sve kontakte s obitelji. No, sredinom siječnja prošle godine dok je par ujutro ležao u krevetu, začulo se glasno lupanje na vrata i neprekidna zvonjava. U sobu je upao njezin stariji brat, dok su u dnevnom boravku bili svi osim oca.

Naila je pristala otići s obitelji u njihov dom, na noć dvije, sve se činilo u redu, a bez njenog znanja muški se dio obitelji vratio kod Saddiqua, kojem su prijetili, uzeli mu mobitel i Nailine stvari, zajedno s njezinom putovnicom.

Majka i sestra Nailu su drogirali, nakon čega su je otac i sestrin muž ubacili u auto. Jedino čega se ona sjeća je policija koja je kucala na prozor automobila. Policajci su primijetili kako mladoj ženi nije dobro, da se znoji i da djeluje drogirano te su je preveli u bolnicu. Par dana kasnije uhićena je čitava obitelj, a suđenje je u tijeku.

Vezani članci