Za ljubitelje planinarenja: Izlet za građanstvo na Poljičku planinu kod Omiša

Vidi originalni članak

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na Poljičku planinu kod Omiša (HR). Ove jeseni vodimo vas stazama iznad Omiša na Poljičku planinu. Početak naše staze je u samom gradu odakle se kamenom stazom uz potok između kamenih grdosija penjemo do malog, ali izuzetno živog sela Naklice, gdje ćemo napraviti kratki predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odatle ćemo prošetati na stijene Komorjaka s kojih se pružaju veličanstveni vidici na kanjon Cetine, stari grad Omiš, Omišku Dinaru i naravno more. S Komorjaka se ponovo vraćamo u selo te produžavamo dalje i spuštamo se do potoka, a zatim se opet lagano penjemo do grebena Poljičke planine na kojemu se nalazi crkvica Gospi Snježnoj i odakle puca divan vidik na greben Mosora s jedne, te more i priobalje s druge strane. Uživat ćemo u mirisu mora i krša promatrati Mosor, gledati more i galebove, družiti se s primorskim vjetrovima. Nakon toga silazimo i na kraju naravno pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši. Svi ste dobro došli!

POLAZAK: nedjelja 20.10.2019. u 6h ispred stadiona Zrinjskog odakle polazi autobus.
POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i najmanje 1l vode.
Cijena izleta je 30KM za članove planinarskih društava, a 35KM za ostale.

Prijave i informacije voditelju izleta Danijelu na broj 063/363-607.

Uplata akontacije od 20KM najdalje do srijede 16.10.2019. godine na sastanku društva HPD Prenj 1933 u prostorijama HGSS-a) kod Mostarke u 20:00 sati.

NAPOMENA:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze. Obvezno ponijeti važeće putne isprave.

Vezani članci