FOTO/VIDEO  Uspješan napad ISIL-a na zračnu vojnu bazu T4

Vidi originalni članak
Američka kompanija za obavještajne i analitičke izvještaje, Stratfor, objavila je kako su ruski helikopteri i kamioni uništeni u napadima ISIL-a na prostoru sirijske vojne baze T4 u provinciji Homs. Kao dokazni materijal priložili su satelitske snimke na kojima se navodno prikazuje uništenje vojne opreme.

No, iz Rusije opovrgavaju ove informacije. "Svi ruski helikopteri koji se trenutačno nalaze u Siriji upravo sudjeluju u rutinskim zadacima uništenja terorista. Nismo imali nikakve gubitke u ljudstvu u ruskoj bazi tamo", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.
No, iz Stratfora ističu kako je sirijska zračna vojna baza T4 u provinciji Homs korištena od strane ruskih snaga te kako su tamo stacionirali svoje helikoptere za operaciju oslobođenja Palmire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ISIL je 14. svibnja objavio informaciju kako su uništili 4 ruska helikoptera i 20 kamiona. U isto vrijeme, ističu iz Stratfora, sirijski vladin izvor je izvijestio kako se događaju eksplozije na prostoru baze T4.

Stratfor je objavio dvije satelitske snimke baze - od 14. svibnja i od 17. svibnja. Na snimkama se zaista vidi uništenje. U njihovom izvještaju ističe se kako je uništeno četiri helikoptera, kamioni te je jedan MiG-25 oštećen.

Sve satelitske snimke možete pogledati ovdje.

Vezani članci