Tinejdžerice pobjegle muževima džihadistima, ISIS bjesomučno traga za njima

Vidi originalni članak

Vjeruje se da su šesnaestogodišnjakinje pobjegle ekstremistima, a brutalni militanti sada ih traže, otkrio je izvor iz Mosula, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije točno poznato za kojim djevojkama ISIS traga, njihov opis podudara se s opisom tri školarke koje su u veljači pobjegle iz Londona kako bi se udale u Islamskoj državi, piše Daily Mail.

Shamima Begum, Amira Abase i Kadiza Sultana, učenice britanske akademije Bethnal Green, zajedno su avionom početkom godine otišle u Tursku te prešle sirijsku granicu.

Već se oko 600 djevojaka iz Britanije pridružilo Islamskoj državi, u kojima je njihova funkcija veoma jednostavna - ondje su supruge krvožednim džihadistima.

Jedan mosulski bloger koji objavljuje na blogu naziva 'Mosul Eye' napisao je kako su djevojke pobjegle 2. svibnja. 'Tri djevojke (strankinje-Britanke) udane za militante ISIL-a, su nestale, a ISIL je poslao obavijest svim svojim kontrolnim točkama da obrate pažnju kako bi ih se što prije pronašlo.

Ovaj anonimni bloger objavljuje postove protiv ISIS-a i navodi da želi biti kroničar tog mračnog doba Mosulua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posljednja informacija koju sam dobio o njima je da još uvijek bježe, ali da su još uvijek u Mosulu, a ISIL ih detaljno traži, ali nije ih još ulovio.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova istražuje ovaj slučaj. 'Znamo za ove izvještaje i istražujemo ih', rekao je glasnogovornik ministarstva.

Ranije je napisao da ISIS masovno pretražuje domove, pretražujući laptope, mobitele, tablete i druge uređaje te obavijestio čitatelje da izbrišu povijest svega što su pretraživali i čitali na internetu.

Izvor: dnevnik.hr

Vezani članci