Recep Tayyip Erdogan, kritizirao je Europsku Uniju

Vidi originalni članak
Turski predsjednik, Recep Tayyip Erdogan, kritizirao je Europsku Uniju ističući kako Europa "pleše u minskom polju" kada izjavljuje svoju potporu za Kurde. Erdogan također tvrdi kako bi uskoro kurdski militanti mogli početi napadati i teritorij Europske Unije.

Teško je za povjerovati da bi kurdski pobunjenici izvodili terorističke napade u Europi, prije izgleda kao da Erdogan ovakvim izjavama želi zastrašiti Europu. Razloga za gnjev ima - naime, pristašama kurdske pobunjeničke organizacije PKK (Radnička Partija Kurdistana) dozvoljeno je da u Bruxellesu postave šator pokraj lokacije na kojoj se održavao summit između EU-a i Turske tijekom ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvog razloga zašto bomba koja je eksplodirala u Ankari ne bi mogla eksplodirati u Bruxellesu ili bilo kojem drugom europskom gradu", rekao je Erdogan, referirajući se na nedavni teroristički napad u kojem je ubijeno 37 osoba u glavnom gradu Turske, a odgovornost je preuzela kurdska militantna organizacija TAK koja ima veze s PKK-om. Iz TAK-a pak ističu kako su napad izveli u znak odmazde protiv turske vojne operacije na jugoistoku Turske.
Izvor: www.rt.com

Vezani članci