PUTINOV PRIJATELJ Predsjednik Bjelorusije završio u bolnici

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su bjeloruski 'Euroradio' i 'Belarusian Hajun'. Kako su izvijestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 19 sati. Tijekom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod nadzorom naoružanih čuvara, prenosi 'Jutarnji list'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukašenko se posljednji put pojavio u javnosti 9. svibnja kad je u Moskvi, zajedno sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobjede. Tada su svi komentirali kako predsjednik Bjelorusije izgleda prilično slabo.

Za razliku od ostalih vođa koji su bili na proslavi, Lukašenka su morali voziti čak i na male udaljenosti. Zbog slabosti je propustio i službeni ručak sa Putinom. Reuters je prenio da je Lukašenko izgledao 'umorno' i da je 'nervozno cupkao nogama', a da mu je na desnoj ruci bio vidljiv zavoj i da je općenito djelovalo da mu nije dobro.

Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odijelo umjesto vojne uniforme i nije održao govor. I u posljednja dva tjedna prisustvovao je na veoma malo događaja.

Vezani članci