PROMJENE Negativan test za ulazak u Sloveniju vrijedit će kraće

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantene od ponedjeljka će vrijediti kraće nego do sada, predviđeno je novim protokolom vlade koja je reagirala na ubrzano širenje omikron varijante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Validnost negativnog PCR testa pri ulasku u Sloveniju bit će 48 sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa, dok se ostali uvjeti ne mijenjaju.

Također, novim mjerama koje stupaju na snagu u ponedjeljak mijenjaju se uvjeti za korištenje javnog prijevoza, pa će se njime smjeti koristiti samo osobe koje su cijepljene, preboljele covid-19 ili imaju negativni test, a uz to moraju nositi i zaštitnu masku.

U vlakovima i autobusima ograničava se i broj putnika na sjedećim mjestima, te je potrebna međusobna distanca putnika na stajaćim mjestima, a za kontrolu i provođenje protokola zaduženi su organizatori prijevoza, odnosno javna prijevozna poduzeća, prenijela je agencija Hina.

U Sloveniji je u zadnjih 24 sata prema još neslužbenim podacima potvrđeno 4.468 novih zaraza, skoro tri tisuće više nego prije sedam dana, a epidemiolozi strahuju da bi se širenjem omikron varijante koja postaje dominantna broj dnevnih zaraza na vrhuncu novog vala mogao povećati na deset tisuća, pa i više.

Vezani članci