Privedeno najmanje 33 korumpiranih carinika

Vidi originalni članak
"Svi carinici iz smjene u nedjelju ujutro koji su kontrolirali ulaske u Bugarsku na graničnom prijelazu Kapitan-Andreevo nalaze se u pritvoru u sklopu istrage za krijumčarenje", rekao je glavni tužitelj Sotir Cacarov u nedjelju ujutro za državni radio BNR.

"Trideset i tri carinika tog glavnog graničnog bugarsko-turskog prijelaza su u nedjelju poslijepodne još bili u pritvoru u sklopu istrage o skupini koja se bavi organiziranim kriminalom", rekla je tužiteljica Daniela Popova zadužena za istragu krijumčarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 100.000 leva (50.000 eura) pronađeno je tijekom stotinjak premetačina u nedjelju u pet gradova blizu granice. Carinici su puštali vozila bez kontrole i primali između 5 i 300 eura mita po vozilu, precizirala je i dodala da operacija nije završena. Premijer Bojko Borisov je izjavio da očekuje između 80 do 100 privođenja u sklopu te operacije.

Granica je bila oko pet sati zatvorena za vozila koja su ulazila u Bugarsku i otvorena je sredinom poslijepodneva. S turske strane se stvorila kolona od 15 kilometara, naveo je radio.

Granični prijelaz Kapitan-Andreevo se nalazi na najizravnijem putu između Europe i Bliskog istoka. Na vanjskoj granici Europske unije, Bugarska je redovno suočena s trgovinom robe i ljudi, a ilegalni imigranti često prelaze granicu skriveni u vozilima. Krijumčarenje cigaretama za Europsku uniju je razotkriveno u ožujku.

Hina

Vezani članci