"Prava ljubav": 42-godišnja Hrvatica i 14-godišnji Austrijanac žele živjeti zajedno

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...na 22 mjeseca uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od tri godine, planira budućnost sa svojim "dečkom". Par je nakon izricanja presude ponosno pozirao novinarima ispred sudnice, a Renatin odvjetnik Peter Hornbauer rekao je da fotografije pokazuju kako se "radi o pravoj ljubavi", piše index.hr.

Hornbauer je jedini koji je novinama davao informacije o slučaju. Budući da novopečeni par planira svoju budućnost, morat će prevladati neke prepreke. Kao prvo, suđenje ih je oboje jako potreslo i "treba im mira", ispričao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Renata i Erwin nemaju zajednički dom. On, naravno, živi s majkom, a ona sa suprugom od kojeg se trenutno razvodi. Renata u Bečkom Novom Mjestu ima sobu kod svoje majke, u kojoj povremeno prenoći, ali to nije dovoljno.

Prava ljubav kao olakotna okolnost

Budući da je nakon izbijanja skandala oko afere s tada 13-godišnjim Erwinom Renata dobila otkaz u klubu, mora se ponovno snaći. Zadnja dva mjeseca ponovno trenira klub u Bečkom Novom Mjestu i tako se želi brinuti za sebe i svog "dečka", koji je još u školi.

Naravno, sama veza ne prolazi baš najbolje ni kod Erwinove obitelji. Iako je majka prihvatila činjenicu da joj sin "hoda" sa 42-godišnjom ženom, očuh Stefan je bio taj koji je trenericu prijavio vlastima. Od onda njegov posinak više ne razgovara s njim.

Presuda donesena u srijedu u međuvremenu je postala pravomoćna. Sutkinja je presudom htjela pokazati da "zakon ne prihvaća seksualne radnje odraslih i osoba ispod 14 godina, čak i kad su uključeni međusobni osjećaji". Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da se u ovom slučaju zaista radilo o pravoj ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo se tijekom izricanja kazne protivilo blažoj kazni, tvrdeći da se Erwinova tvrdnja o sporazumnom stupanju u seksualni odnos uopće ne može tolerirati zbog ogromne razlike u godinama. Ipak nisu ulagali prigovor na žalbu.

Vezani članci