Potres zatresao Srbiju

Vidi originalni članak

Potres 5. stupnja Merkalijeve ljestvice te magnitude 4,6 jedinica po Richteru registriran u 21:47 sati, a epicentar je bio u selu Mrčići kod Kosjerića na dubini od oko pet kilometara, potvrdio je Republički seizmološki zavod Srbije.
Potres je, kako javlja Blic, izazvao oštećenja na objektima u Kosjeriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah smo aktivirali Stožer za izvanredne situacije, policiju i vatrogasce" rekao je medijima predsjednik općtine Kosijerić Milijan Stojanić i više informacija s terena najavio za ponedjeljak.

U razmjeni informacija na društvenim mrežama navodi se da štete ima na kućama u selima blizu epicentra, ali zasad nema službenih potvrda o ozbiljnijim oštećenjima.

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da su u potresima poput večerašnjeg moguća oštećenja na objektima poput rušenja dimnjaka, manjih pukotina na nosećim zidovima te oštećenja na krovu.

Potres se najviše osjetio u zapadnom dijelu Srbije, a osjetili su ga i pojedini Beograđani, Novosađani, mještani Lazarevca, Vrnjačke Banje, Šapca te još nekoliko gradova.
Na istom području između Kosjerića i Valjeva potres slabijeg intenzitete (2,7 jedinica Richtera) zabilježen je prije tri dana.

Srpski Blic javlja da se potres osjetio u cijeloj Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina

Vezani članci