Policija opkolila Mladićevu kuću u Beogradu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pripadnici srbijanskog MUP-a od ranoga jutra pretersaju kuću haškog bjegunca Ratka Mladića, javljaju srbijanski mediji. Oko kuće smještene na području Banovog brda u Beogradu raspoređeni su specijalci protuterorističke postrojbe, a prilaz objektu blokiran je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporteri nacionalne televizije javljaju da je riječ o redovnoj akciji koja se provodi po nalogu Tužiteljstva za ratne zločine.

U informativnoj službi MUP-a nisu željeli precizirati o kakvoj je akciji riječ. Susjedi tvrde da se u kući nalazi Mladićev sin Darko.

Posljednja veća akcija potrage za Ratkom Mladićem za koju je javnost čula bila se početkom listopada prošle godine, u okolici Novog Sada. Tada je, kako je rekao predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haagom Rasim Ljajić "obavljena opsežna potraga".

Posljednja veća pretraga Mladićeve obiteljske kuće na Banovom Brdu, obavljena je u prosincu 2008. i tada je policija punih osam sati pretraživala objekte koji se vode na njegova sina, Darka Mladića.

Ratko Mladić se tereti za zločine protiv čovejčnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja zbog progona, ubojstava, deportacije i nehumanog postupanja, teroriziranja i uzimanja talaca, u kojima je sudjelovao.

Optužen i za genocid nad muslimaskim stanovništvom prilikom okupacije Srebrenice, u srpnju, 1995. godine.

Vezani članci