Otvaraju se tajni sefovi ratnog zločinca Arkana

Vidi originalni članak
U Beogradu je sudac posebnog odjeljenja za ratne zločine prihvatio zahtjev Tužiteljstva i izdao naredbu da se otkrije što je u banci pohranio ratni zločinac Arkan.
U siječnju 1995. godine Željko Ražnatović Arkan je u Komercijalnoj banci pohranio dva sefa koji do danas nisu otvoreni.

Vladimir Vukčević, tužitelj za ratne zločine izjavio je: "Zatražili smo provjeru navoda da su u Komercijalnoj banci otkrivena dva sefa Željka Ražnatovića. Zainteresirani smo za sadržaj Ražnatovićevih sefova kao komandanta Srpske dobrovoljačke garde radi prikupljanja dokaza o izvršenim ratnim zločinima. Podsjećam da je protiv Željka Ražnatovića u Haagu vođen postupak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. Tužiteljstvo za ratne zločine je tijekom rada na predmetima u okviru međunarodne suradnje od Tribunala dobilo dokaze koji su bili predmet optužnice protiv Ražnatovića. Pristigli materijal upravo provjeravamo i u dogledno vrijeme će se znati hoćemo li pokrenuti neki kazneni postupak vezan za događaje koji su bili predmet rada Haškog tužiteljstva i suda".
Na suđenju Svetlani Ceci Ražnatović, koju je Vojislav Đurković iz Bijeljine tužio zbog navodnog duga od 116 tisuća eura bilo riječi o Arkanovim sefovima.
U prosincu je prošle godine Viši sud, na prijedlog Đurkovićevog odvjetnika naredio da se utvrdi sve što je u sefovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su iza ratnog zločinca Ražnatovića ostala dva sefa koji nisu otvarani punih 14 godina, potvrdila je Komercijalna banka. Za otvaranje sefa potrebna su dva ključa, ključ koji pripada korisniku i ključ koji pripada banci. Gdje su Arkanovi ključevi, ne zna se, javlja Kurir.

Vezani članci