NEŠTO TIPA SEMIR GERKHAN Bečka policija zapošljava 600 novih kolega, ali stranog podrijetla

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policija u Beču traži oko 600 novih uposlenika godišnje. Od 2007. godine Bečka policija u suradnji s Odjeljenjem za integraciju kroz promotivne događaje "Potreban si Beču!" pokušava pridobiti zaposlene sa stranim porijeklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Beč je raznolik grad i tu raznolikost želimo prenijeti u sve sfere života. Projekt zapošljavanja Bečana sa stranim porijeklom je važan korak ka dobrom suživotu u Beču. Građani koji imaju strano porijeklo daju svoj doprinos kroz različita iskustva i znanje stranih jezika što u policijskom poslu predstavlja prednost. Također je značajno da se raznolikost vidi u organima izvršne vlasti kako bi se uklonio strah i izgradilo povjerenje kada je u pitanju osjetljiva tema sigurnosti", kazao je je Christoph Wiederkehr, zamjenik gradonačelnika i član gradskog vijeća zadužen za integraciju, prenosi Fena.

Preduvjet za prijavu na radno mjesto je austrijsko državljanstvo, a zemlja rođenja nije presudna. U tijeku postupka upošljavanja provjeravaju se fizička spremnost, znanje njemačkog i matematike. Svi koji uspješno završe testiranje mogu započeti dvogodišnju policijsku obuku.

Vezani članci