Napad je osveta za uhićenje najtraženijeg teroriste?

Vidi originalni članak

Zračna luka je trenutačno zatvorena i zadnji let bio je u 7.55 prema Madridu. Pretpostavlja se da je bila jedna ili više eksplozija. Obavlja se evakuacija ljudi iz zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijska novinska agencija Belga javlja da se neposredno prije eksplozija čula pucnjava i povici na arapskom jeziku, prenosi Reuters.

Podsjetimo, u petak je u Bruxellesu u dramatičnoj policijskoj akciji uhićen najtraženiji terorist svijeta, Salah Abdeslam, glavnooptuženi za pariške napade.

Kako je ranije objavljeno, planirao je akcije i u Bruxellesu, izjavio je tijekom vikenda belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders otkrivši da je više od 30 osoba bilo upleteno u terorističke napade u Parizu.

Odmah nakon njegovog uhićenja, pojavila su se nagađanja o osveti Islamske države, čiji je Salah Abdeslam bio pripadnik.

Taj francuski državljanin marokanskog podrijetka, sitni kriminalac iz Molenbeeka, osumnjičen je da je imao ključnu ulogu logističara u džihadističkim napadima 13. studenoga u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da je "igrao središnju ulogu u stvaranju Odreda 13. studenoga" jer je sudjelovao u prihvatu pojedinih džihadista u Europu, rekao je u subotu navečer državni odvjetnik iz Pariza Francois Molins.

Optužen u Belgiji za "teroristička ubojstva i za sudjelovanje u djelatnostima terorističke skupine" Abdeslam je preko odvjetnika najavio da će odbiti izručenje Francuskoj.

Vezani članci