JEDNOM BOYSU POZLILO U ZATVORU " Pao je u tešku hipoglikemiju što je stanje opasno po život”

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Grčkoj je još uvijek u tijeku istraga protiv osumnjičenih za sudjelovanje u navijačkim neredima u kojima je jedna osoba ubijena. Dijabetički aktivist Davor Skeledžija se zbog mladića koji boluje od dijabetesa danas žurno obratio Ministarstvu vanjskih poslova, a odvjetnik obitelji upozorava da više uhićenih ima problema sa zdravljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 prenosi izjavu Davora Skeledžije, aktiviste za dijabetes, koji tvrdi da je jednome od navijača BBB-a ovih dana pozlilo te je završio u bolnici. Riječ je o mladiću koji boluje od dijabetesa, a Skeledžija, glavni urednik portala NaInzulinu.com, opisuje za N1 što mu se dogodilo u grčkom pritvoru.

“Od njegove djevojke doznao sam da je dobio inzulin, no nakon toga nije na vrijeme dobio hranu, pa mu se razina šećera u krvi jako snizila. Pao je u tešku hipoglikemiju što je stanje opasno po život”, prepričao je Skeledžija.

Zatvorske vlasti osigurale su zato mladiću prijevoz do bolnice, a nakon što je stabiliziran, ponovno je vraćen iza rešetaka.

Liječnica mladića je nakon teškog incidenta u Grčkoj kojim je ugrožen njegov život, napisala službeni dokument objasnivši precizno kako mu se mora davati inzulin. Navodi i kako mora imati dostupnu hranu ili zaslađenu vodu da ne bi pao u hipoglikemiju.

“Od hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zatražili smo žuran prijevod ove liječničke dokumentacije na grčki jezik kako bismo je mogli poslati u zatvor u Grčku. Apelirali smo na žurnost da se ne dogodi da zbog aljkavosti grčkih vlasti netko tamo izgubi život”, naglašava Skeledžija ozbiljnost ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Mario Medak ima informaciju da je u drugom zatvoru jedan od pritvorenih hrvatskih državljana trebao dobiti propisanu terapiju još 15. rujna, ali do danas nije. Također je rekao da u ovom trenutku nitko ne zna koliko će istraga trajati.

Vezani članci