Izraelska vojska izvela je napad na položaj sirijske vojske

Vidi originalni članak
Granate nisu ni pale na prostor kojeg Izrael drži pod okupacijom, već u tampon zonu između sirijskog dijela Golanske visoravni i dijela koji je pod izraelskom okupacijom.

Nadalje, izraelska vojska navodi kako su granate vjerojatno ispaljene u sklopu obračuna između sirijske vojske i militanata, no unatoč tome odlučili su izvesti napade na sirijsku vojsku.
Bitno je istaknuti kako do incidenta dolazi u trenutku kada je sirijska vojska ostvarila veliku pobjedu u obližnjoj provinciji Deraa gdje su militanti kapitulirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon pobjede u provinciji Deraa ofenziva se odmah nastavlja i na prostoru susjedne provincije Quneitra, a ona pak graniči s izraelskim teritorijem. Imajući to u vidu ovaj izraelski napad svakako se može protumačiti kao upozorenje sirijskoj vojsci. Naime, Izrael je jučer upozorio Siriju, ali i Rusiju, kako neće tolerirati "režimske" snage na svojoj granici. Zanimljivo je pritom spomenuti kako u jednoj enklavi na granici s Izraelom kontrolu još uvijek drži ISIL, no po ovom ispada da su ISIL-ovi teroristi "manje zlo" od sirijske vojske ili "režimskih snaga" kako ih Izrael naziva.

U svakom slučaju, nakon pobjede u provinciji Deraa gotovo je sigurno da će se ofenziva sirijske vojske nastaviti i u provinciji Quneitra, štoviše, sukobi s militantima tamo već traju.

Vezani članci