IZRAEL SLUŽBENO PROGLASIO RAT Dignuti deseci aviona, ubijen visokopozicionirani pripadnik Hamasa

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Izraelski sigurnosni kabinet službeno je proglasio ratno stanje, poručila je izraelska vlada. Kako je objavio glasnogovornik IDF-a, deseci aviona počeli su upravo bombardirati Gazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naređena je evakuacija više od 20 zajednica u blizini sigurnosne ograde Gaze, priopćila je izraelska vojska.

Od civila koji žive u tim područjima traži se da napuste svoje domove zbog napada Hamasa koji su u tijeku i u iščekivanju izraelskog odgovora unutar enklave.

Glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga rekao je za CNN da će uslijediti žestoki napadi unutar Gaze. Izraelska vlada i vojska od nedjelje ujutro razmatraju koji bi bili ciljevi izglednog vojnog odgovora.

Ubijen Ajman Junis

Visokopozicionirani pripadnik Hamasa Ajman Junis ubijen je u izraelskim napadima na Gazu poduzetih kao odgovor na ofenzivu palestinskih militanata na židovsku državu u subotu.

Tijelo Ajmana Junisa izvučeno je iz ruševina u nedjelju nakon što je granatirana njegova kuća u izbjegličkom kampu Nuseirat u središnjoj Gazi, potvrdila je agencija za civilnu zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski ratni zrakoplovi izveli su napade na ciljeve Hamasa koji vlada Pojasom Gaze, nakon što je u velikom napadu palestinskih militanata u Izraelu ubijeno oko 300 ljudi.

Europska unija, Sjedinjene Države i Izrael klasificiraju Hamas kao terorističku organizaciju.

Od izbijanja borbi u subotu do sada je u Gazi u izraelskim napadima poginulo 313 ljudi, priopćilo je ministarstvo zdravstva u Gazi, kojom upravlja Hamas. Oko 1.990 Palestinaca je ozlijeđeno, rečeno je.

Vezani članci