Italijanska mafija želi ubiti Papu?

Vidi originalni članak
U jednoj do svojih prvih propovijedi Papa je pozvao mafiju da se pokaje za iskorištavanje i porobljavanje ljudi. Najdojmljivija je bila Papina propovijed protiv korupcije ovaj tjedan, kada je rekao da grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more. Papin ‘križarski rat protiv korupcije' posebno zabrinjava pripadnike mafije Ndrangheta. Gratteri tvrdi kako su oni, koje je dosad hranilo bogatstvo i moć koji su dolazili direktno od Crkve, postali nemirni i nervozni.

Kada bi dobili priliku, šefovi mafije navodno ne bi oklijevali ubiti Papu, međutim vatikanska služba sigurnosti među najboljima je u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam jesu li kriminalne skupštine u poziciji da nešto naprave, ali svakako to razmatraju. Ovo je opasno vrijeme za Franju", rekao je Gratteri.

Kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah

Posljednjih godina Ndrangheta je postala najveća i najbogatija kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah. Specijalizirali su se za krijumčarenje kokaina, a kontroliraju oko 80 posto europskog tržišta. Imaju veze s terorističkom organizacijama diljem svijeta, kao i kartelima u Južnoj Americi.

Inače, prema istraživanju kompanije iz Teksasa Papa je osoba o kojoj se govori najviše na planeti.

Vezani članci