Istanbul: Napadi u Turskoj sve žešći

Vidi originalni članak
Nasilje je buknulo u ponedjeljak u turskom gradu Istanbulu gdje je došlo do eksplozije u policijskoj postaji, nakon čega su ubijena dva napadača, a bez žrtava je ostao napad dvoje naoružanih napadača pred američkim konzulatom.

Vozilo napunjeno eksplozivom korišteno je u napadu na policijsku postaju u noći na ponedjeljak, pri čemu su ranjena tri policajca i sedam civila, priopćila je policija. Zasad su proturječne vijesti o broju mrtvih a navodno su ubijena dva napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije turski CNN javio je da su dvije naoružane osobe pucale pred američkim konzulatom u tom gradu, ali da u tom napadu nije bilo žrtava. Napadači su bili muškarac i žena, a ženu je, po televiziji NTV, u međuvremenu uhvatila policija.

Turska je u visokom stupnju pripravnosti otkad je prošli mjesec pokrenula, kako ga je nazvala, »sinkronizirani rat protiv terorizma« koji uključuje zračne napade na borce Islamske države u Siriji i kurdske militante na sjeveru Iraka.


NOVO! 12:43 ANKARA - Četiri policajca ubijena su u ponedjeljak eksplozivnom napravom postavljenom uz cestu na jugoistoku Turske, a napad je pripisan kurdskim pobunjenicima, objavili su lokalni mediji.

Do napada je došlo u okrugu Silopi, u pokrajini Sirnak, koja graniči s Irakom i Sirijom, objavila je privatna agencija Dogan.

Napad je izveden nekoliko sati nakon dva napada u Istanbulu, na američki konzulat i policijsku postaju, gdje su poginule najmanje tri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jedan turski vojnik ubijen kad su kurdski militanti napali iz lansirne rampe vojni helikopter koji je prevozio zaposlenike u sektor Beytussebap u Sirnaku, po agenciji Dogan.

Vojni helikopteri Cobra odgovorili su bombardiranjem tog područja.

Hina

Vezani članci