Građani uzeli pravdu u svoje ruke: Ovim kriminalcima bolje bi bilo da ih je ulovila policija

Vidi originalni članak

Kriminalci James White (48) i Alexis Guesto (26) nalazili su se na policijskoj tjeralici jer su prekršili uvjete za puštanje na slobodu. Iako su uspješno izbjegavali policiju, pravda ih je ipak sustigla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to na jako bolan način.

Sjevernoirska policija zaprimila je dojavu o dvojici muškaraca u okrugu Armagh koji su zavezani na klupici. Dolaskom na mjesto prijave policajci su zatekli dvojac kako sjedi na klupici dok su im ruke zavezane iza leđa a bili su i prekriveni bojom.

Osim što su bili zavezani, White i Guesto dobili su dobre batine pa je tako policija otkrila da su ih nepoznati 'pravednici' udarali nogama i željeznim šipkama, piše Independent.

- Nema izgovora za pojedince koji su uzeli zakon u svoje ruke niti za nasilne scene kojima smo svjedočili - rekla je glavna inspektorica Jill Duffie.

Obojica su završila u bolnici nakon čega je jedan od njih prebačen u zatvor dok se drugi oporavlja od ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za Whiteom i Guestom počela je prije dva tjedna nakon što je dojavljeno da se nalaze u Limericku i Corku u Irskoj. Nakon što su viđeni i u okrugu Tipperary 17. travnja proširio se strah među lokalnim ljudima.

Guesto je uhićen istog dana, no kasnije je pušten uz jamčevinu. Nakon toga su otišli u Sjevernu Irsku.

Policija je zatražila pomoć građana, no nisu otkrivali nikakve detalje kako ne bi preplašili lokalno stanovništvo. Ubrzo su dobili dojavu o muškarcima zavezanim na klupici.

Mediji pišu i kako se radi o seksualnim prijestupnicima, a na društvenim mrežama optužuju ih za pedofiliju.

 

Vezani članci