FOTO/VIDEO  Eskalacija u Skoplju

Vidi originalni članak
Jučeršanji anti-vladin prosvjed u glavnom gradu Makedonije eskalirao je u nasilje. Izvori prenose kako je policija napala prosvjednika nakon što su ovi krenuli u napad na ured predsjednika.

Prosvjed je započeo tijekom jučerašnjeg dana i okupilo se nekoliko tisuća ljudi. No, u kasnijim satima došlo je do nasilja - nakon što su se probili kroz policijski kordon, prosvjednici su krenuli prema vladinim zgradama, paleći usput slike makedonskog predsjednika Đorgea Ivanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zadnjim informacijama ima ozlijeđenih i s jedne i s druge strane. Podsjetimo, tenzije u Makedoniji visoke su već neko vrijeme, a pošto je riječ je o zemlji od koje se tek očekuje da bira svoj politički put - odnosno hoće li krenuti putem euroatlantskih integracija ili nekim alternativnim pravcima - ovakve eskalacije biti će sve češće, jer i vanjski utjecaji na Makedoniju postaju sve snažniji.

Što se tiče jučerašnje eskalacije anti-vladinih prosvjeda, razlog tome je činjenica da je predsjednik Đorge Ivanov odlučio obustaviti istragu o masovnom prisluškivanju provedenom od strane Vlade. Prosvjednici pak ističu kako je taj njegov potez jednak državnom udaru.

Vezani članci