VIDEO  Crnogorskog ministra optužili da je nacionalist, a on počeo nabrajati odakle su mu bile bivše djevojke

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ministar financija i socijalne zaštite u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama zbog načina na koji se pokušao obraniti od optužbi za nacionalizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na prosvjedu Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako “s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve”.

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

 

Kao ključni dokaz da nije nacionalistički orijentiran, nabrojao je nacionalnosti djevojaka s kojima je bio.

"Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist… Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojem bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima", izjavio je Spajić.

Inače, Spajić je na Osaka sveučilištu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana. U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom sveučilištu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis sveučilištu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Evropi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti, piše Direktno.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovo bogato ljubavno iskustvo nema sumnje, a je li Spajić ovime uspio uvjeriti javnost da nije nacionalist, prosudite sami.

Vezani članci