BURNA NOĆ U PARIZU Policajac ubio mladog Alžirca (17) jer nije zaustavio auto, građani cijelu noć prosvjedovali

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prosvjedi i neredi izbili su tijekom noći u pariškom predgrađu Nanter nakon što je policajac ubio sedamnaestogodišnjeg mladića koji nije zaustavio svoj automobil po nalogu saobraćajne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstvo maloljetnika u pariskom predgrađu Nanter izazvalo je nerede, prosvjede i sukobe sa policijom. Zapaljeni su automobili i kontejneri te uništena autobuska stajališta.

Demonstranti su koristili pirotehnička sredstva u blizini policijske stanice, a neki su pravili barikade tijekom cijele noći.

Policija je upotrijebila suzavac i uhitila najmanje 20 ljudi.

 

Tinejdžer alžirskog porekla na kojeg je policajac pucao pošto nije zaustavio svoje vozilo preminuo je od zadobivenih prostrijelnih rana u predjelu grudi usprkos brzo ukazanoj medicinskoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vidi se kako dvojica policajca pokušavaju zaustaviti žuti “Mercedes”.

Jedan je kroz prozor vozila uperio pištolj u vozača iz neposredne blizine, a nakon što je automobil ponovo krenuo čuje se i pucanj.

Policajac za kojeg se sumnja da je pucao na mladića priveden je pod optužbom za ubojstvo iako je policija prvobitno sugerirala da je tinejdžer automobilom krenuo prema policajcima u namjeri da ih povrijedi.

U automobilu su se u trenutku pucnjave nalazila još dvojica muškaraca od kojih je jedan pobjegao, dok je drugog, također maloljetnika, policija uhitila i zadržala.

Vlasti su otvorile dvije odvojene istrage – jednu o ubojstvu, a drugu o tome da li je vozač zaista pokušao automobilom povrijediti policajce, prenosi Guardian.

Vezani članci