BIVŠI ŠEF FORMULE 1 Bernie Ecclestone priznao izvršenje prevare teške skoro 500 milijuna eura

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone priznao je prevaru nakon što britanskim vlastima nije prijavio više od 400 milijuna funti (oko 463 milijuna eura) koje drži u fondu u Singapuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši šef najbržeg cirkusa na svijetu (92) rekao je "priznajem krivicu" na krunskom sudu u engleskom Southwarku, noseći tamno trodijelno odijelo i sivu kravatu.

Bankovni račun

Milijarder je 7. srpnja 2015. propustio prijaviti fond u Singapuru s bankovnim računom na kojem je bilo oko 650 milijuna američkih dolara, u to vrijeme vrijednih oko 400 milijuna funti.

U optužbi je navedeno da je Ecclestone, koji ima tri odrasle kćeri (Deborah, Tamara, Petra) i mladog sina Acea, "uspostavio fond u korist kćerki".

Sud je prethodno čuo da je Ecclestone rekao "ne" kada su ga upitali "ima li ikakve veze s drugim fondovima u ili izvan Ujedinjenog Kraljevstva".

Tužitelj Richard Wright je izjavio: "Taj je odgovor bio neistinit ili obmanjujući. Ecclestone je znao da je njegov odgovor možda neistinit ili obmanjujući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbu protiv njega odobrila je Kraljevska tužiteljska služba (CPS) u srpnju prošle godine nakon istrage "koja je provedena širom svijeta".

Odobrena optužnica protiv Bernieja

Glavni državni tužitelj Andrew Penhale rekao je: "CPS je pregledao dosje s dokazima i odobrio podizanje optužnice protiv Bernarda Ecclestonea za prevaru u odnosu na njegov propust da prijavi postojanje imovine u inozemstvu vrijedne više od 400 milijuna funti".

Bivši vozač trkaćih automobila, Ecclestone, nadzirao je Formulu 1 od kasnih 1970-ih do 2017. godine.

Bio je i suvlasnik engleskog nogometnog kluba Queens Park Rangersa, od 2007. do 2011. s Flaviom Briatoreom, još jednim velikim imenom Formule 1.

Lista bogataša Sunday Timesa svrstava Ecclestonea, koji se tri puta ženio, na 65. mjesto najbogatijih osoba u Britaniji, s procijenjenom imovinom od 2,5 milijardi funti.

Vezani članci