SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a POVUKAO ŠTRAJK Evo što im je Vlada ŽZH obećala za četvrtak

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Opći štrajk Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke koji je trebao započeti u četvrtak 18. siječnja ipak je povučen. Potvrdio je to večeras za Hercegovina.info predsjednik navedenog Sindikata Vjekoslav Markota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istaknuo kako su dobili obećanje od Vlade.

"U razgovorima s predstavnicima Vlade ŽZH, obećano nam je kako će se u četvrtak 18. siječnja izglasati kolektivni ugovor za djelatnike MUP-a ŽZH. Kako je rečeno Vlada će potom ovlastiti ministra unutarnjih poslova Davida Grbavca za potpisivanje istog. Stoga smo odlučili povući odluku o općem štrajku koju smo najavili za četvrtka. No, pričekajmo ipak sjednicu Vlade. Ukoliko se obećanje ne bi ispunilo, onda bi sa štrajkom krenuli odmah u petak 19. siječnja. No, mislim da su za to male šanse i da će u četvrtak naš problem biti riješen", rekao je Markota.

Podsjetimo, Sindikat djelatnika MUP-a prošli tjedan održao je dvosatni štrajk upozorenja zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora i neusklađivanja plaća, te nepostizanja zajedničkog stava o postotku povećanja plaće. Bio je to ujedno i štrajk solidarnosti s prosvjetnim radnicima u ovoj županiji.

Vezani članci