ŠEF HRVATSKOG TIMA U TURSKOJ ''Pucalo se blizu nas, baš sve je opljačkano...''

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Spasilačkim ekipama u Turskoj sve veći problem stvaraju sukobi lokalnog stanovništva, uz korištenje vatrenog oružja, krađe, pljačke i intervencije vojske, potvrdio je u telefonskom razgovoru Siniša Badovinac, zapovjednik operacija na terenu hrvatskog tima za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je teško raditi bez pratnje policije ili vojske te da je u blizini jednog od naših potražnih timova u subotu došlo do sukoba dvije veće grupe lokalnih stanovnika, bilo je i pucnjave, uplela se i vojska.

"Kolege iz Ukrajine, s kojima smo dijelili područje pretrage, bili su napadnuti tijekom potrage, a njihov zapovjednik povukao je sve snage u bazu, iz koje više ne izlaze na teren bez policijske pratnje", kazao je Badovinac, inače zapovjednik Državne interventne postrojbe Civilne zaštite u Rijeci.

Kaže da je u gradu baš sve opljačkano, ljekarne, benzinske, trgovine. Stanovništvu se, kako je objasnio, zalihe vode, hrane, odjeće ostavljaju na ulicama svakih 100-tinjak metara kako bi ih mogli uzeti.

Naš tim na terenu potpuno je opremljen i samodostatni su za deset dana. Hrvatski tim broji 41 osobu, sedam je timova s potražnim psima, a prema Hrvatskoj bi mogli krenuti tijekom nedjelje ili ponedjeljka. Nažalost, potrebe za potragama skoro više i nema.

Vezani članci