FOTO/VIDEO  Vjera je kao svjetlo koje mi pokazuje pravi put

Vidi originalni članak
Recite nam radite li nove pjesme? Možemo li očekivati novi album, nove nastupe?

„Više od najviše" i „Znam te" nove su pjesme koje sam predstavila u 2015. godini. Moja ekipa autora i Aquarius recordsa nastavit ćemo tim tempom, tako da će do kraja ove godine sigurno biti objavljenje još dvije pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupali ste na Eurosongu, dva ste puta osvojili Porin, a tu su još i brojne druge nagrade. Imate jako bogatu karijeru.

Iza mene je zaista dugačka karijera, evo 28 godina brojim. Obilježena je brojnim festivalima, bilo je tu i nagrada, 10 snimljenih albuma, ali ono što je čini bogatom su moji susreti s publikom . Biti u mogućnosti dijeliti svoj dar s ljudima, dijeliti ljubav prema tom daru s njima velika je milost na kojoj sam jako zahvalna.

Možemo reći da pjevate od malih nogu. Kako gledate na svoj dar pjevanja i koliko Vam vjera tu pomaže?

Svi u sebi imamo neki dar, prije svega dar života. Živjeti se učimo i učimo kako najbolje iskoristiti svoje darove i za sebe i za druge. Vjera me poziva na neprestani rast i tu je kao svjetlo koje mi stalno pokazuje pravi put. Nekad se i sama sebi čudim otkud mi osjećaj kao da sam sada opet na početku, izgleda da se u hodu prema Bogu uvijek nađe novi izazov, nova snaga, a i sama glazba je stalno nadahnuće.

S vlč. Zlatkom Sudcem snimili ste album duhovne glazbe „Put, istina i ljubav". Što Vam znači taj album, ima li u njemu nešto posebno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloprije sam spomenula radost susreta s publikom na svojim nastupima, ali ono što sam doživjela pjevajući na seminarima vlč. Sudca je i mene iznenadilo i oduševilo. Doživjela sam kako uz Božju riječ i glazba može biti u službi buđenja ljudskih srdaca.

Na CD-u „Put ,istina i Život" nalaze se pjesme u kojima je prenesen djelić atmosfere, zajedništva s tih susreta. To je za mene poseban CD, jer označava početak bavljenja duhovnom glazbom, povratak Izvoru. Radosna sam što su na CD-u radili uz mene dragi ljudi, moj Zrinko Tutić koji se sa mnom kao autor i producent od početka moje karijere, dragi Ivan Puljić i naš vlč. Zlatko Sudac i njegov blagoslov.

Dio ste mjuzikla „Uskrsli", imate ulogu Marije Magdalene. Recite nam nešto o tome iskustvu.

Duhovni rock mjuzikl „Uskrsli" evo je izveden 21. put u kazalištu „Komedija".
Biti na kazališnim daskama sjajno je i potpuno novo iskustvo za mene. Uložili smo jako puno vremena i truda, ali ono što smo na kraju stvorili nadmašilo je sva naša očekivanja u smislu produkcije i evo već treće sezone u kazalištu. Dokaz je to za mladi ansambl zbora „Kolbe", benda „Novo svitanje" da je za početak potrebno srce puno dobre volje, a sve ostalo Bog nadogradi.

Vi niste jedina glazbenica koja svjedoči vjeru u Boga. Postoje i drugi glazbenici koji to čine, pa i ljudi koji se bave nekim drugim poslom preko kojeg su stekli određenu popularnost u društvu. Mogu li vjera i ta popularnost zajedno, kako Vi gledate na to?

Ako živim život vjere, onda nijedna situacija, stanje mog života ne može biti izuzeto iz toga. Sve se može okrenuti na dobro i iskoristiti za dobro, pa tako i popularnost koja zna zaista biti težak teret.

Nosi i veliku odgovornost, ali i mogućnost da svojim primjerom, svojim životom budeš svjedokom Ljubavi i Istine.

Imate li možda neke svece za uzore?

Meni u tome svojim zagovorom pomažu sv. Leopold Mandić, sv. Rita, sv. Franjo i sv. Klara.

laudato.hr

Vezani članci