FOTO  Sarajevski bogoslovi posjetili župe Drvar i Bos. Grahovo

Vidi originalni članak
...posjetila je 9. i 10. travnja župu sv. Josipa u Drvaru. Povod ovom posjetu je bio Svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja koji se u Katoličkoj Crkvi obilježava na 4. uskrsnu nedjelju, ali je to u Drvaru učinjeno tjedna ranije.

Bogoslove i njihova duhovnika su ugostile drvarske obitelji te župnik i župni vikar don Davor Klečina i don Predrag Ivandić. U večernjim satima u subotu 9. travnja upriličeno je u kripti crkve druženje gostiju iz Sarajeva s mladima župe Drvar, gdje su domaćini govorili o svojim aktivnostima u župi, a bogoslovi iznijeli svoje svjedočanstvo duhovnog poziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 3. uskrsnu nedjelju bogoslovi su sudjelovali na misnim slavljima koje je predvodio duhovnik don Jakov, najprije sa župnom zajednicom u Drvaru, a potom i u Bos. Grahovu. Nakon svete mise u Drvaru, vjernici su se ispred crkve zadržali s raspjevanim bogoslovima uz gitaru i duhovnu pjesmu, što je na sve ostavilo snažan dojam.

Inače, župa Drvar je u zadnjih 20 godina darovala Katoličkoj Crkvi sedmoricu svećenika i jednog đakona koji će uskoro postati svećenik, a svi su se oni školovali u Vrhbosanskoj bogosloviji u Sarajevu, u kojoj se trenutno nalazi jedan bogoslov iz Drvara. Najpoznatije duhovno zvanje iz župe Drvar (Bos. Petrovac) je mons. Adolf Pichler, rodom s Oštrelja, koji je kao biskup punih trideset godina upravljao Banjolučkom biskupijom.

U župi Drvar je na 2. uskrsnu nedjelju, 3. travnja bila još jedna svečanost - krštena je jedna djevojčica, te podijeljena prva sveta pričest za troje djece.

 

Vezani članci