Papa Franjo: Život mora biti zaštićen i u majčinoj utrobi

Vidi originalni članak
...i koju je uputio u povodu Nacionalnog tjedna obitelji započetog jučer u Brazilu. Papa se obraća brazilskim obiteljima i naglašava kako još u njegovu srcu pohranjuje radosti koje je primio tijekom boravka u Brazilu na svjetskim danima mladeži koncem srpnja.

Papa Franjo ohrabruje roditelje u časnoj i zahtjevnoj misiji koju čine kao prvi Božji suradnici u temeljnom djelovanju postojanja i jamčenja dobre budućnosti. Zbog toga je važno da roditelji gaje vjeru u obiteljima, da prate sazrijevanje vjere djece, poručuje papa Franjo i naglašava kako su roditelji pozvani prenositi riječima i djelima temeljnu istinu o ljudskome životu i ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Posebno pred kulturom odbacivanja, koja relativizira vrijednost ljudskog života, roditelji su pozvani prenositi svojoj djeci spoznaju kako život mora biti uvijek branjen, od kada se nalazi u majčinoj utrobi, priznavajući ga kao Božji dar i jamstvo budućnosti čovječanstva, ali i u brizi za starije, posebno djedove koji su živa memorija jednog naroda i prenose mudrost života", poručio je papa Franjo.

Prizivajući zauzimanje Naše Gospe od Aparecide, papa Franjo priželjkuje da obitelji mogu biti što uvjerljiviji svjedoci ljepote ljubavi poduprte i pothranjivane vjerom.

Brazilski biskupi glede tjedna obitelji obznanjuju kako je obitelj jedno od najvećih blaga Južne Amerike i cijelog čovječanstva.

ika

Vezani članci