Papa Franjo: Molim, hvala i oprosti - tri riječi koje olakšavaju život

Vidi originalni članak
Papa Franjo kritizirao je u Angelusu u nedjelju »dramu migranata i izbjeglica« prisiljenih na život u egzilu poput Svete obitelji koja je morala pobjeći u Egipat, a čiji blagdan katolici slave na današnji dan.

Citirajući Evanđelje, Papa je podsjetio da su »Josip, Marija i Isus iskusili dramatičnu sudbinu izbjeglica, strah, neizvjesnost i oskudicu.«

Tekst se nastavlja ispod oglasa

»Nažalost, danas se milijuni obitelji mogu prepoznati u toj tužnoj stvarnosti«, rekao je, izražavajući žaljenje što izbjeglice »još uvijek nemaju pravo da budu prihvaćeni, poštovani i priznati zbog svojih vrijednosti«.

Isus je želio pripadati obitelji koja je proživjela te poteškoće, dodao je. »Bog se želio roditi u ljudskoj obitelji, želio je imati oca i majku poput nas«, kazao je, pozivajući obitelji da budu »svjesne svoje važnosti u Crkvi i društvu«.

»Često, mislim da je, da bi se znalo kako je u nekoj obitelji, dovoljno pogledati kako se u njoj postupa s djecom i starijima«, rekao je Papa, dodajući da su stari ljudi ponekad »skriveni egzilanti« s kojima se postupa kao s »teretom«.

Papa je također podsjetio na tri riječi koje olakšavaju život »u radosti i miru u obitelji« - »molim, hvala i oprosti«.

Ovaj Angelus prenosio se izravno u nekoliko svjetskih gradova u kojima su se služile mise za obitelj: Nazaretu, Madridu, Barceloni i Lorettu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina

Vezani članci