Lijek za miran san je u molitvi

Vidi originalni članak
U smiraj dana kad se spremamo na počinak često opterećeni brigama svakodnevice, brigama za budućnost nas i naših bližnjih, umjesto da otpočinemo još se više uznemirimo. Česte su i noći kada nas muče noćne more ili tjeskoba zbog koje ne možemo spavati.

Lijek za miran san je u molitvi upućenoj Bogu. Zazovite milosrdnog Oca da blagoslovi noć pred vama, vaše snove, sve ono što ste započeli taj dan i što vas čeka sutra, sve ono što vas muči, od čega strepite i čega se bojite, sve vaše bližnje i brige za njih, sve predajte Njemu u ruke i odmorite, Bog će se za sve pobrinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam samima nedostaje riječi koje bi uputili Bogu možete se prije spavanja poslužiti i ovom večernjom molitvom koju smo pronašli na stranicama sv. Antuna Padovanskog:

Milosrdni dobri Bože.

U predvečerje ovoga dana molim Te blagoslov za sve ljude koje sam danas susreo.

Kod nekih sam osjetio da im je u životu teško, da se ne osjećaju blagoslovljeni.
Ti sada drži nad njima svoju blagoslovljenu ruku i blagoslovi njihovu večer i njihovu noć.
Pošalji im snove koji će ih ispuniti radošću i sigurnošću da ih obavija Tvoje svjetlo i prožima Tvoja ljubav.
Preobrazi spasonosnim snovima njihove teškoće i tamu, njihov strah i njihovu osamljenost.
Pokaži im da im Ti sam govoriš u snu I daješ upute za život.

Na kraju ovog dana molim Te za blagoslov i za sve ono što sam danas započeo, daj da riječi koje sam danas govorio i odluke koje sam morao donijeti donesu blagoslov meni i ljudima oko mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagoslovi moj san da bih se odmorio od tereta dana, da bih u snu uronio u Tvoju spasonosnu nazočnost i primio Tvoje upute za sljedeći dan.

Želim dopustiti da padnem u Tvoje dobre ruke i sve povjeriti Tebi, jer Ti ćeš sve najbolje voditi.

Blagoslovi ovu večer i ovu noć ali i sve ljude koji se boje ove noći, i tame koja ih obavija. Blagoslovi njihovu noć da postane za njih ozdravljujuća i spasonosna noć noć u kojoj je Tvoje svjetlo jače od svake tame. Stoga blagoslovi ovu večer i noć koja se sada spušta na svijet da svima donese blagoslov i mir.

Amen.

Vezani članci