Izvor iz Vatikana: Međugorje će postati biskupija, a već se zna i ime biskupa

Vidi originalni članak
Objasnio je kako je time dokinuta odluka Biskupske komisije Jugoslavije, koja je branila službena organiziranja hodočašća, ali je dopuštala svećenicima dolazak u Međugorje kao duhovnoj pratnji.

Kako Večernji List doznaje iz vatikanskih izvora, najizglednija je opcija da Međugorje postane zasebnom biskupijom, nad kojom će izravnu jurisdikciju imati Sveta Stolica. Dosad se govorilo o nekoliko mogućnosti, ali je prevladao stav da zbog negativnog stava mjesnog biskupa Međugorjem treba upravljati Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor je rekao da se zna ime biskupa, ali da je ta informacija u ovom trenutku tajna. Dodao je da će se s objavom čekati do umirovljenja mostarsko-duvanjskog i trebinjsko-mrkanjskog biskupa, mons. Ratka Perića, koji će za nešto više od godinu dana navršiti 75 godina i steći uvjete za mirovinu.

Mons. Hoser rekao je talijanskoj agenciji kako je "pobožnost Međugorja dopuštena" jer ona "niti je zabranjena niti što ima biti u tajnosti".

"Moja misija bila je upravo analiza pastoralne situacije i prijedlog njezina poboljšanja", rekao je Hoser ponovivši kako ga papa Franjo u Međugorje nije poslao da istražuje fenomen i vjerodostojnost ukazanja, nego da poboljša pastoralne situacije milijunima međugorskih hodočasnika.

Vezani članci