RADNICI U ŠTRAJKU Je li na pomolu ekološka katastrofa na Bilećkom jezeru?

Z. Lojpur/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Radnici Javnog poduzeća "Prečistač otpadnih voda" d.o.o. Bileća stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih šest plaća, što bi za posljedicu moglo imati izravno izlijevanje neprerađenih otpadnih voda u Bilećko jezero, čime općini Bileća i gradu Trebinju prijeti ekološka katastrofa, priopćeno je iz ovog poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju radnika se navodi da su posljednju plaću primili za svibanj 2022. godine.

“Radnicima je iskreno žao zbog poduzetih mjera ali funkcioniranje poduzeća i egzistencija radnika je dovedena u pitanje. Nadamo se da će nadležne institucije riješiti problem u što skorijem roku”, navodi se u priopćenju.

Načelnik općine Bileća Veselin Vujović za Hercegovina.info rekao je da neće doći do izlijevanja otpadnih voda u Bilećko jezero. Vujović se iskreno nada pomoći od strane Vlade RS. Općina Bileća se već dvije godine nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a njeni računi su trenutno u blokadi.

Bilećko jezero

“Mislim da neće doći do izlijevanja, radnici će održati minimum procesa rada. U narednim danima, nadamo se da će, čim bude odblokiran račun Općine Bileća, koji je blokirala Porezna uprava RS, biti isplaćene dvije plaće radnicima ‘Prečistača’. Naša općina je u velikoj financijskoj krizi, iz koje ne možemo izaći bez pomoći Vlade RS”, rekao je Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je podsjetio da je Vlada RS pomogla Opžini Bileća za isplatu dva minimalca zaposlenima u općinskoj administraciji, kao i da je izdvojila 150 000 KM za isplatu duga ove općine zbog utrošene električne energije.

Vezani članci